Bedankjes voor communie en lentefeest

Engeltjes, kaarsen en suikerbonen

Waarschijnlijk verraad ik nu één en ander over mijn leeftijd, maar toen ik mijn communie deed werden er nog volop suikerbonen uitgedeeld. In een plastic houdertje waar een kleine witte kaars in stak, afgewerkt met echte tulle. Soms stak er al eens een zilverpareltje tussen, of een amandelboon... maar nooit snoep. Op de bijhorende bedankkaartjes stond een engeltje afgebeeld en alles was wit. Mocht u zich de vraag stellen: ik ben inderdaad een kind van de jaren '70. ONdertussen gaat het er allemaal wat minder strak aan toe voor wat die communiebedankjes betreft: Kauwgom met naam is immens populair, suikerbonen en zilverpareltjes worden eerder per uitzondering nog uitgedeeld en engeltjes komen er niet meer aan te pas. U vraagt zich af wat er zoal uitgedeeld moet worden aan de gasten en hoe u dat allemaal nog geregeld moet krijgen voor het grote feest? Suikerdraakje to the rescue!

Help! De bedankjes!

U heeft de perfecte outfit gevonden voor zoon/dochterlief, hij of zij heeft alvast een afspraak bij de kapper, de zaal is geboekt, het menu is opgesteld en de familie heeft de feestdatum al een half jaar geleden verplicht in de agenda genoteerd. Oef. Twee weken voor het feest hoort u de buurvrouw vol trots verkondigen welke bedankjes zij de gasten straks meegeeft: oeps, compleet uit het oog verloren! Geen paniek, wij zijn dat gewoon. Meer zelfs: ons volledig assortiment is tegenwoordig afgestemd op een snelle levering. En dat geldt dus voor de gepersonaliseerde bedankjes, doosjes en potjes, suikerbonen en snoepjes.

Suikerdraakje's communiecollectie

Sinds maart 2016 is er geen afzonderlijke communiecategorie meer op onze website. De reden daarvoor is eenvoudig: ons volledige aanbod kan gepersonaliseerd worden naar keuze, het thema bepaal je zelf. Of je dan die jojo wil personaliseren voor een geboorte, een huwelijk of een communie... dat maakt eigenlijk niet veel uit. Snuister dus op je gemak door onze bedankjes en personaliseer naar hartelust! Geen zin om zelf aan de slag te gaan met wikkels en stickers? Dan nemen wij het plakwerk van jou over. Je ontvangt je doosjes en bedankjes dan kant en klaar... enkel nog vullen. En dat is toch wel handig in de toch al zo drukke periode rond het feest.

Hoeveel bedankjes?

Da's een eenvoudige: zoveel als er gasten zijn. Maak dus een lijstje van het aantal volwassenen en het aantal kinderen dat straks komt feesten en voilà, het aantal te bestellen bedankjes is bekend. De minimale afnames van onze artikelen zijn zo laag mogelijk gehouden, dus ook voor een klein familiefeestje komen we uit onze pijp.

Welke bedankjes?

't Wordt al wat moeilijker, dus sta mij toe een klein onderscheid te maken dat u misschien op weg kan helpen:

A. U heeft werkelijk geen tijd (of zin) meer over om doosjes te vullen en stickers te kleven: ga voor chocoladerepen of Koetjesrepen, Pringles chips, gevulde click clack blikjes, Fruittella, Mentossnoepjes, bellenblazers, potloodjes of complete kleursetjes met naam. Wij kleven de wikkels of stickers op verzoek voor u, uw pakket wordt lekker gemakkelijk kant en klaar aan de deur bezorgd, u hoeft enkel nog uit te delen.

B. Bovenstaande klinkt wel aantrekkelijk, maar u houdt toch wel erg veel van de suikerboontraditie en de oma heeft het bovendien niet voor chips: Kies voor een stijlvol houten doosje met sticker, ga voor verfblikjes, werk ronde plexidoosjes af met gepofte rijst en een button of magneet... mogelijkheden in overvloed. Onze doopsuikerdoosjes zijn allemaal eenvoudig te personaliseren, door ons of door u.

Basics, met een illustratie of met een foto?

Al onze communiebedankjes kunnen gepersonaliseerd worden, maar de manier waarop is een persoonlijke keuze. A, B, C maar weer?

A. U houdt het graag simpel. Niet teveel frulletjes, een mooi bedankje met naam en datum volstaat. In dat geval kiest u voor de basic personalisatie. Achtergrondkleur- en patroon, tekstkleur, lettertype, naam en datum. Klaar. Oftewel: less is more.

B. U houdt van mooie illustraties en had uw bedankjes graag in een bepaald thema gezien. Dat kan een bloemetje zijn, of een uiltje, een stoere auto of een elegante prinses. U gaat dus voor een personalisatie met figuurtje: keuze uit tal van figuurtjes (van Suikerdraakje of bb collections), achtergrondkleur- en patroon, tekstkleur, lettertype, naam en datum. Er kan zelfs onderscheid gemaakt worden tussen de bedankjes voor jeugd, manvolk en vrouwvolk.

C. U heeft een fotograaf onder de arm genomen, het weer zat mee en u heeft prachtige kiekjes van uw feestvarkentje. U had die foto's graag gebruikt voor communiebedankjes. Dan gaat u dus voor een bedankje met foto. Dat kan niet voor elk artikel, maar wel voor de meest populaire. Op onze website vult u enkel de naam en eventueel de datum in, de foto bezorgt u ons via mail. Wij gaan vervolgens met de foto aan de slag. Bij fotobedankjes is het van groot belang dat de foto die wij ontvangen een goede resolutie heeft voor drukwerk (minstens 300dpi), anders wordt de mooie foto alsnog een wazige wikkel en dat zou zonde zijn.

De prijs voor optie A en B is dezelfde, voor fotobedankjes ligt de prijs wat hoger, om de eenvoudige reden dat wij daar wat meer werk aan hebben.

Wanneer bestellen?

Snoep, chocolade, suikerbonen, chips en ander lekkers is minstens een half jaar houdbaar, de feestdatum kent u al. Dus: mocht u tot de groep mensen behoren die wel aan de bedankjes heeft gedacht, bestel dan gerust een maand of langer op voorhand. Is dat niet het geval, hou dan rekening met een leveringstermijn van 7 werkdagen. Is het nog dringender dan dat (ja, dat gebeurt, u bent niet de enige), contacteer ons dan even, we bekijken graag met u wat er al dan niet nog mogelijk is.

Tot slot... de top 5 van 2015

Inspiratie nodig? Vorig jaar was dit onze top 5 van meest populaire communiebedankjes. Het moet gezegd dat ons aanbod sinds die tijd nogal gegroeid is, maar wij verwachten dat de nummer 1 ook dit jaar weer aan de top zal staan. De nieuwe zeeppompjes zullen het zonder twijfel erg goed doen dit jaar, en ik verwacht zelf ook veel van de LED lampjes voor het jonge volkje.... wij zullen zien. Rest ons enkel nog u een fantastisch feest toe te wensen, geniet ervan!

1. Pringles chips, al jaren de nummer één van de communiebedankjes
2. Flesopeners en spiegeltjes
3. Lippenbalsem
4. Click clack doosjes met smarties of muntjes
5. Kauwgom met naam